This question is answered.


Permlink Replies: 7 - Pages: 1 - Last Post: 15 Apr 24, 16:58 Last Post By: Laza Threads: [ Previous | Next ]
peat76

Posts: 16
Registered: 18-Jan-2020
Exif photo data display
Posted: 13 Apr 24, 12:51
 
  Click to reply to this thread Reply
Since one of the latest updates (not sure if a jalbum or tiger one)
The photo data box in my settings has changed to this

originalDate|Date/Time Original|Date/Time|CreateDate|ModifyDate, camera|Model, lens|Lens|Xmp.Lens-Information|Canon Makernote.Unknown tag (0x0095), Focal Length|Focallength, SubjectDistance, isoEquivalent|ISO Speed Ratings, exposureTime|Exposure Time|Shutter Speed Value|ShutterSpeedValue, Aperture Value|aperture|F-Number|FNumber|Aperturevalue, Iptc.keywords

I am assuming this is the default. I did have it amended so it was readable before as now it shows a bit of a mess on my images. (see attached)

How do I amend the above so it displays something more like

Date - xxxxxx
Camera model - xxxxx Lens - xxxxxx
Shutter speed - xxxx Aperture - xxxx ISO - xxxx

Thanks very much

website is https://britishwildlifephotography.co.uk if you need to look at it
JeffTucker

Posts: 8,134
Registered: 31-Jan-2006
Re: Exif photo data display
Posted: 13 Apr 24, 13:31   in response to: peat76 in response to: peat76
 
  Click to reply to this thread Reply
Try entering just this (delete everything else):
originalDate|Date/Time Original|Date/Time|CreateDate|ModifyDate
Model|Camera
lens|Lens|Lens Model|Canon makernote.Lens Model|Xmp.Lens-Information|xmp.aux:Lens|Lens Specification
exposureTime|Exposure Time|Shutter Speed Value|ShutterSpeedValue
Aperture Value|aperture|F-Number|FNumber|Aperturevalue
isoEquivalent|ISO Speed Ratings
I don't understand why this is so complicated in Tiger, but it's been that way for years.
peat76

Posts: 16
Registered: 18-Jan-2020
Re: Exif photo data display
Posted: 13 Apr 24, 14:17   in response to: JeffTucker in response to: JeffTucker
 
  Click to reply to this thread Reply
That looks like this now.
JeffTucker

Posts: 8,134
Registered: 31-Jan-2006
Re: Exif photo data display
Posted: 13 Apr 24, 14:28   in response to: peat76 in response to: peat76
 
  Click to reply to this thread Reply
Attachment ss012315.png (29.6 KB)
Using those settings, I get this.
JeffTucker

Posts: 8,134
Registered: 31-Jan-2006
Re: Exif photo data display
Posted: 13 Apr 24, 14:51   in response to: JeffTucker in response to: JeffTucker
Correct
  Click to reply to this thread Reply
Also check Show with label.

Why it screws up so badly without that option, I have no idea. I'll have to leave it to Laza to explain that.
peat76

Posts: 16
Registered: 18-Jan-2020
Re: Exif photo data display
Posted: 14 Apr 24, 10:49   in response to: JeffTucker in response to: JeffTucker
 
  Click to reply to this thread Reply
Oh wow, thats exactly what i want. I will rebuild the album and reupload the lot and see if that helps
peat76

Posts: 16
Registered: 18-Jan-2020
Re: Exif photo data display
Posted: 15 Apr 24, 14:21   in response to: JeffTucker in response to: JeffTucker
 
  Click to reply to this thread Reply
Checking the show with label fixed the issue perfectly.

thanks very much
Laza

Posts: 1,767
Registered: 6-Sep-2005
Re: Exif photo data display
Posted: 15 Apr 24, 16:58   in response to: peat76 in response to: peat76
 
  Click to reply to this thread Reply
The "show with label" should always be on when using the popup. I'll fix this for the next release.
Legend
Forum admins
Helpful Answer
Correct Answer

Point your RSS reader here for a feed of the latest messages in all forums