This question is answered. Helpful answers available: 1. Correct answers available: 1.


Permlink Replies: 6 - Pages: 1 - Last Post: 13 Mar 21, 09:37 Last Post By: Laza Threads: [ Previous | Next ]
jenbodeu

Posts: 4
Registered: 15-Dec-2014
Not expected behavior when clicking on a thump nail
Posted: 12 Mar 21, 20:54
 
  Click to reply to this thread Reply
Dear Team,
if I click on a thumpnail (Lucid, Masonry), jalbum opens the picture in an additional tab. If I close the tab the picture has already been made current. This is what I would expect, but the extra tab confused me, I admit :-).

Is this a feature or an error?

Thanks!
Joachim
JeffTucker

Posts: 8,103
Registered: 31-Jan-2006
Re: Not expected behavior when clicking on a thump nail
Posted: 12 Mar 21, 21:25   in response to: jenbodeu in response to: jenbodeu
 
  Click to reply to this thread Reply
Please give us a link to the album.

Does it work correctly when previewed locally, before uploading? It sounds as if you have not uploaded all of the necessary files for the album.
jenbodeu

Posts: 4
Registered: 15-Dec-2014
Re: Not expected behavior when clicking on a thump nail
Posted: 12 Mar 21, 23:10   in response to: JeffTucker in response to: JeffTucker
 
  Click to reply to this thread Reply
http://gal.joachimender.de/
Userid: xxxxx
Pw: xxxxx
(I'll send you the credentials when needed)

My description of the "feature" was not 100% correct: there is no second tab. All happens in the album tab. Click on thump nail, the picture opens, but has no relation to the album, just the picture. If you click on the browser return button the correct picture appears and it is well integrated in the album.

Edited by: jenbodeu on 12-Mar-2021 23:48

Edited by: jenbodeu on 12-Mar-2021 23:48
jenbodeu

Posts: 4
Registered: 15-Dec-2014
Re: Not expected behavior when clicking on a thump nail
Posted: 12 Mar 21, 23:11   in response to: JeffTucker in response to: JeffTucker
 
  Click to reply to this thread Reply
...and yes, the same happens locally.
JeffTucker

Posts: 8,103
Registered: 31-Jan-2006
Re: Not expected behavior when clicking on a thump nail
Posted: 12 Mar 21, 23:35   in response to: jenbodeu in response to: jenbodeu
Helpful
  Click to reply to this thread Reply
I can replicate the error. Took some digging to find the setting that triggers it. I'm not sure why, but if you uncheck all of the boxes under Lucid > Control bar > Social, this error occurs. When clicking on a thumbnail, the slide image is opened in the browser in its "raw" state. If you check just one box, like Email or Link, the error goes away.

Laza will need to address this.

BTW, this illustrates why we often ask for a link to a live album. I copied the settings from that album, and immediately got the error in my test album. So, I compared the default settings to the settings in that album, which eventually led me to the one thing that was causing the trouble. :)
jenbodeu

Posts: 4
Registered: 15-Dec-2014
Re: Not expected behavior when clicking on a thump nail
Posted: 12 Mar 21, 23:46   in response to: JeffTucker in response to: JeffTucker
 
  Click to reply to this thread Reply
Thanks for the prompt support as well as for the workaround!
Cheers!
Laza

Posts: 2,428
Registered: 6-Sep-2005
Re: Not expected behavior when clicking on a thump nail
Posted: 13 Mar 21, 09:37   in response to: jenbodeu in response to: jenbodeu
 
  Click to reply to this thread Reply
Thanks for reporting, I have fixed this "feature" now, and will upload the fixed version soon.
Legend
Forum admins
Helpful Answer
Correct Answer

Point your RSS reader here for a feed of the latest messages in all forums