This question is answered. Helpful answers available: 2. Correct answers available: 1.


Permlink Replies: 29 - Pages: 2 [ 1 2 | Next ] - Last Post: 05-Nov-2020 15:48 Last Post By: AnCa
RobM

Posts: 3,297
Registered: 4-Aug-2006
Missing menu in the forums
Posted: 03-Nov-2020 13:20
 
  Click to reply to this thread Reply
The navigation menus has disappeared in the forum, see attached images.
The menu options on the faq page is not shown in the forum, so there are no links to the rest of the site.

iOS 14.1 with Safari or Firefox.
JeffTucker

Posts: 7,133
Registered: 31-Jan-2006
Re: Missing menu in the forums
Posted: 03-Nov-2020 14:19   in response to: RobM in response to: RobM
 
  Click to reply to this thread Reply
Appears to be purely an iOS problem - menus are there on other platforms/browsers.
RobM

Posts: 3,297
Registered: 4-Aug-2006
Re: Missing menu in the forums
Posted: 03-Nov-2020 15:05   in response to: JeffTucker in response to: JeffTucker
 
  Click to reply to this thread Reply
I suspected that, but nice to know, as I just updated the OS last night.
AnCa

Posts: 490
Registered: 25-Mar-2005
Re: Missing menu in the forums
Posted: 03-Nov-2020 15:25   in response to: RobM in response to: RobM
 
  Click to reply to this thread Reply
Looks like the "hamburger" lines aren't visible on iOS devices running iOS 14.x... :( If you know where to click the menu appears...
JeffTucker

Posts: 7,133
Registered: 31-Jan-2006
Re: Missing menu in the forums
Posted: 03-Nov-2020 15:29   in response to: AnCa in response to: AnCa
 
  Click to reply to this thread Reply
So instead of a hamburger, it's more of an Easter egg. ;)
RobM

Posts: 3,297
Registered: 4-Aug-2006
Re: Missing menu in the forums
Posted: 03-Nov-2020 17:11   in response to: AnCa in response to: AnCa
 
  Click to reply to this thread Reply
AnCa wrote:
Looks like the "hamburger" lines aren't visible on iOS devices running iOS 14.x... :( If you know where to click the menu appears...
Great for the young ones, just like whack-a-mole.
AnCa

Posts: 490
Registered: 25-Mar-2005
Re: Missing menu in the forums
Posted: 03-Nov-2020 17:36   in response to: RobM in response to: RobM
 
  Click to reply to this thread Reply
JeffTucker wrote:
So instead of a hamburger, it's more of an Easter egg. ;)
:)

RobM wrote:
Great for the young ones, just like whack-a-mole.
:)

I installed iPadOS 14.2, in a hope that Apple had fixed this, but no. So we need to make a workaround.
RobM

Posts: 3,297
Registered: 4-Aug-2006
Re: Missing menu in the forums
Posted: 03-Nov-2020 17:43   in response to: AnCa in response to: AnCa
 
  Click to reply to this thread Reply
AnCa wrote:
JeffTucker wrote:
So instead of a hamburger, it's more of an Easter egg. ;)
:)

RobM wrote:
Great for the young ones, just like whack-a-mole.
:)

I installed iPadOS 14.2, in a hope that Apple had fixed this, but no. So we need to make a workaround.

14.2 isn’t available, for me yet, you must have privileged access or really bad bugs ;)
AnCa

Posts: 490
Registered: 25-Mar-2005
Re: Missing menu in the forums
Posted: 03-Nov-2020 18:13   in response to: RobM in response to: RobM
 
  Click to reply to this thread Reply
RobM wrote:
14.2 isn’t available, for me yet, you must have privileged access or really bad bugs ;)
The release candidate of 14.2 is available as a public beta so anyone can download it, but not directly from the settings. :)
JeffTucker

Posts: 7,133
Registered: 31-Jan-2006
Re: Missing menu in the forums
Posted: 03-Nov-2020 19:10   in response to: AnCa in response to: AnCa
 
  Click to reply to this thread Reply
Attachment menu.svg (715 bytes)
AnCa wrote:
So we need to make a workaround.

I'm sure an SVG would work.

I was surprised when I poked around the pages to see how the hamburger was being displayed now. If it were just one browser, I'd suspect that something like the height:0 was kicking it, but since it's in both Safari and Firefox, with completely different code bases, it's tough to know where the trouble is.

BTW: If you use a graphic instead of a CSS trick, you can do fun things, like this (watch the burger when you load or refresh the page):

https://jefftucker.net/comet/standard/
RobM

Posts: 3,297
Registered: 4-Aug-2006
Re: Missing menu in the forums
Posted: 03-Nov-2020 19:47   in response to: JeffTucker in response to: JeffTucker
 
  Click to reply to this thread Reply
JeffTucker wrote:
AnCa wrote:
So we need to make a workaround.

I'm sure an SVG would work.

Whatever the solution, can we have a normal navigation menu, in landscape mode, on a 9.7” iPad and similar? Having to use the hamburger menu is an unnecessary pain.
AnCa

Posts: 490
Registered: 25-Mar-2005
Re: Missing menu in the forums
Posted: 03-Nov-2020 19:57   in response to: RobM in response to: RobM
 
  Click to reply to this thread Reply
I have made a work around for the site now. It's now using a char in a font we used anyway. But the forum needs a separate fix.

RobM wrote:
Whatever the solution, can we have a normal navigation menu, in landscape mode, on a 9.7” iPad and similar? Having to use the hamburger menu is an unnecessary pain.

Hmm... Seems like the website is not using a hamburger for iPad mini in landscape, but the forum is, right? Not sure why the behaviour is different, but I'll check.
JeffTucker

Posts: 7,133
Registered: 31-Jan-2006
Re: Missing menu in the forums
Posted: 03-Nov-2020 22:23   in response to: AnCa in response to: AnCa
 
  Click to reply to this thread Reply
AnCa wrote:
I have made a work around for the site now. It's now using a char in a font we used anyway.

You're just no fun at all.
RobM

Posts: 3,297
Registered: 4-Aug-2006
Re: Missing menu in the forums
Posted: 03-Nov-2020 22:32   in response to: AnCa in response to: AnCa
 
  Click to reply to this thread Reply
AnCa wrote:
I have made a work around for the site now. It's now using a char in a font we used anyway. But the forum needs a separate fix.

RobM wrote:
Whatever the solution, can we have a normal navigation menu, in landscape mode, on a 9.7” iPad and similar? Having to use the hamburger menu is an unnecessary pain.

Hmm... Seems like the website is not using a hamburger for iPad mini in landscape, but the forum is, right? Not sure why the behaviour is different, but I'll check.

Full menu in landscape and a bun in portrait mode :)
JeffTucker

Posts: 7,133
Registered: 31-Jan-2006
Re: Missing menu in the forums
Posted: 03-Nov-2020 22:42   in response to: RobM in response to: RobM
 
  Click to reply to this thread Reply
RobM wrote:
Full menu in landscape and a bun in portrait mode :)

That's correct, of course. In portrait, there are only 768px available, and the full menu won't fit.
Legend
Forum admins
Helpful Answer
Correct Answer

Point your RSS reader here for a feed of the latest messages in all forums