Pentti Hakkarainen

Pentti Hakkarainen

Pentti Hakkarainen

____________________________

Mieleisimmät harrastukseni on valokuvaus, videoiden tekeminen, vaatteiden ompelu silloin tällöin ja pyöräily sulanmaan aikaan.

Digikameralla kuvaaminen on halpaa ja vaivatonta, mutta minua viehättää myös filmille kuvaaminen. Niinpä olen hankkinut itselleni digikameran lisäksi myös keskikoon 6x6 filmikameran. Pentacon six TL. Kuvaan lähinnä mustavalkealle filmille, jotka sitten käsityönä itse kehitän tankissa. Suurempi filmikoko antaa skannauksessa selvästi paremman lopputuloksen kuin pienempi ns. kinofilmi.

Mielenkiinnosta olen kokeillut myös vaatteiden ompelua. Ihan hauskaa sekin on, kun siihen paneutuu. Tärkein työkalu on ompelukoneeni, vanha mutta aina luotettava työjuhta, Singer 328K.

Kiinnostukseni videokuvaukseen heräsi joskus Visuaalisen viestinnän opiskelun aikaan. Videon suunnittelu ja käsikirjoitus ovat mukavaa, sekä mielenkiintoista. Itse kuvaaminen ja materiaalin editointi valmiiksi video-ohjelmaksi on usein haasteellista, mutta palkitsee lopulta jos tuntee jotenkin edes onnistuneensa. Mukavaa siinä on myös se että joka kerta oppii jotain uutta.
YouTube.ssa minulle on oma kanava ja muutamia tekemiäni videoita voi katsoa siellä.

Gear

KAMERAT:
Canon Eos 5D Mark IV.
Pentacon six TL.

OBJEKTIIVIT:
Tamron: 2.8/28-75mm.
Carl Zeiss: 4/50mm.
Carl Zeiss: 2.8/80mm.
Carl Zeiss: 2.8/120mm.
Carl Zeiss: 2.8/180mm.

SKANNERI: Epson Perfection V550 Photo

E-mail
Site
City
Tampere
Country
Finland


Sign in to post
Write a comment
Post comment