John de Gier

John de Gier

John de Gier

Ik ben John de Gier en woon in Nijmegen. In het dagelijks leven ben ik docent economische vakken op een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs.

Fotograferen is een bezigheid die mij ontspanning brengt en de gelegenheid biedt de dagelijkse bezigheden en interessante zaken vast te leggen.

Op mijn 15e kreeg ik mijn eerste fotocamera van mijn ouders, een Praktica LTL, een degelijke camera gefabriceerd in Dresden in de voormalige DDR.
Al snel werd deze camera aangevuld door een donkere kamer uitrusting, zodat ik zelf zwart-wit opnamen kon ontwikkelen en afdrukken.

Na een aantal jaren er weinig mee gedaan te hebben, heb ik in 2001 mijn eerste digitale camera gekocht, een Fuji met vaste lens. Deze heb ik aangevuld met een Sony Cyber-shot, een klein cameraatje dat je gemakkelijk in je broekzak of jaszak kunt meenemen.

Toch liep ik al snel tegen de beperkingen van dit soort camera's aan en heb in 2008 mijn Nikon D300 aangeschaft met een aantal toebehoren. Sinds die tijd ben ik ook weer wat actiever het fotograferen gaan beoefenen en probeer mij tevens wat te bekwamen in het digitaal bewerken ervan en het maken van foto-albums.

Gear

Nikon D300

Site
City
Nijmegen
Country
Netherlands


Sign in to post
Write a comment
Post comment
Payment options

Payment options + many more...

Our company is credit worthy according to Bisnode's credit assessment system that is based on a number of decision rules. This credit rating is updated on a daily basis, and always shows the current rating and date.