Heemkundekring Rijnwaarden

Heemkundekring Rijnwaarden

Heemkundekring Rijnwaarden

Meer dan 15.000 historische afbeeldingen online!

De Heemkundekring Rijnwaarden heeft in de loop van de jaren een geweldige collectie opgebouwd van foto's, ansichtkaarten en ander historisch beeldmateriaal over het Gelders Eiland. Tot nu toe kon het publiek alleen van deze afbeeldingen genieten bij lezingen, exposities of tijdens een bezoek aan het Dijkmagazijn. Vanaf oktober 2014 is het complete beeld-archief van de Heemkundekring online te bekijken op jAlbum.

In de afgelopen jaren is hard gewerkt aan het digitaliseren van de meer dan 15.000 historische afbeeldingen die de Heemkundekring Rijnwaarden in haar bestaan heeft verzameld. Ons werkgebied is opvallend rijk aan historische foto's, schilderijen, tekeningen, landkaarten en ansichten. Dit heeft zonder twijfel te maken met de ligging aan de splitsing van de grote rivieren. Daardoor is het gebied al eeuwen lang zorgvuldig in kaart gebracht en kunnen we putten uit een grote hoeveelheid foto's, schilderijen en tekeningen. Ook de schilderachtige ligging in het landschap, de scheepsbouw, de steenindustrie en het belang van o.a. Tolkamer voor de scheepvaart hebben er voor gezorgd dat het Gelders Eiland in al zijn aspecten veelvuldig op de gevoelige plaat is vereeuwigd, vroeger en nu.

Onze gloednieuwe album-website biedt de mogelijkheid om door ons complete beeldarchief te bladeren. Om dit te vergemakkelijken zijn de afbeeldingen op onderwerp ingedeeld in mappen, en zijn veel foto´s al voorzien van een onderschrift. Daarnaast is er een krachtige zoekfunctie die snel en gemakkelijk afbeeldingen op trefwoord kan tonen. Er wordt ondertussen nog gewerkt aan de mogelijkheid om foto's in hoge digitale kwaliteit te kunnen bestellen via onze website.

Uiteraard is het afbeeldingen-archief nog steeds groeiende. In de toekomst zal er daarom zeker een uitbreiding komen van de online collectie. Wie foto´s thuis heeft die interessant kunnen zijn voor ons archief, is van harte welkom om ze met ons te delen. Wij digitaliseren ze graag voor u met geavanceerde apparatuur, dat hoeft u dus niet zelf te doen. Laat het ons weten via het contactformulier op http://www.heemkundekringrijnwaarden.nl !


Fans

  • Ed.Timmer

Sign in to post
Write a comment
Post comment
Ilona Hesseling

Ilona Hesseling 9 years ago

wat ben ik blij deze site gevonden te hebben. Hoop hier iets van/over mijn oma en haar familie te vinden. Dat zou erg leuk zijn.

Reply to this
Wekenborg

Wekenborg 10 years ago

Vond het geweldig om rond te kijken in de Heemkundekring Rijnwaarden. Verliet Tolkamer in 1954 voor Nieuw Zeeland op 21 jarige leeftijd maar 60 jaar later denk je nog steeds aan je geboorte dorp met alle herinderingen van toen.

Geert Wekenborg

Reply to this
Ton Smeenk

Ton Smeenk 10 years ago

Goedendag,
Sinds een paar maanden geniet ik van de vele foto's op deze site. Hopelijk volgen er meer. Ik ben benieuwd wie dit goede initiatief heeft genomen.
Helaas is de eigen site van de heemkundekring Rijnwaarden een droefenis. Gebeurt nooit wat, of te laat en slechte kwaliteit van de foto's. Gelukkig is de Woardsman zeer de moeite waard.
Dus doorgaan met deze site.
Vriendelijke groet: Ton Smeenk

Heemkundekring Rijnwaarden

Heemkundekring Rijnwaarden 10 years ago

Bedankt voor deze reactie! Inmiddels is de collectie afbeeldingen uitgebreid tot meer dan 15.000 stuks. In de toekomst zullen er zeker nog meer bij komen. Wie oude foto's, kaarten of andere afbeeldingen heeft van "oud" Lobith, Spijk, Tolkamer, Aerdt, Herwen of Pannerden is van harte welkom om zich te melden!

Reply to this