Albums (454)

 • Nordhorn (D)

  Nordhorn (D)

  Last modified: 8 days ago

  Nordhorn omschrijft zichzelfr als groene waterstad. Het is een bloeiende stad met veel winkels en aardige bezienswaardigheden en veel aandacht voor kunst en cultuur. De ligging van deze stad aan de Vecht geeft vele mogelijkheden op toeristisch gebied.

 • Zoetermeer (NL) - Palenstein

  Zoetermeer (NL) - Palenstein

  Last modified: 13 days ago

  Palenstein is een jaren 60 wijk in Zoetermeer. Drie soorten woningen waren beschikbaar: galerijflats, hoge torens of grondgebonden laagbouw. Na 50 jaar begint het jaren 60 beeld langzaam maar zeker te vervagen. Met name de galerijflats verdijnen één voor één.

 • Sögel (D) - Clemenswerth

  Sögel (D) - Clemenswerth

  Last modified: 13 days ago

  Jachtslot, omringd door een unieke barokke kasteeltuin, aangelegd in de vorm van een ster met lange lindelanen naar acht paviljoens. Eén van deze acht: de Slotkapel van het kapucijnenklooster. In de 7 andere ‘sterren’ rond het imposante, achttiendeeeuwse hoofdgebouw: vaste tentoonstellingen (de jacht in de Barok bijvoorbeeld) en veel evenementen.

 • Ammerzoden (NL) - Ruïnekerk

  Ammerzoden (NL) - Ruïnekerk

  Last modified: 13 days ago

  Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog lag Ammerzoden enkele maanden in de frontlinie. Van de kerk werden de toren en het koor zwaar beschadigd. Na de oorlog werden deze onderdelen gerestaureerd. Tevens kregen de vensters van het schip hun oude vorm terug. In 1950 werd de kerk heropend. In 1992 vond een nieuwe restauratie plaats, omdat slijtage ernstig had toegeslagen.

 • Ammerzoden (NL) - kasteel Ammersoijen

  Ammerzoden (NL) - kasteel Ammersoijen

  Last modified: 13 days ago

  Het kasteel is rond 1350 gebouwd door de familie Van Herlaer om zich te kunnen verdedigen. Het kasteel is vierkant, met op iedere hoek een ronde uitkijktoren. Vanuit die torens hielden ze de hele omgeving in de gaten. De dikke muren boden bescherming tegen aanvallen. Rond het kasteel lag een dubbele slotgracht met een ophaalbrug erover. Als er gevaar dreigde kon deze brug omhoog gehaald worden.

 • Zoutkamp (NL)

  Zoutkamp (NL)

  Last modified: 13 days ago

  Zoutkamp is een Gronings dorpje bovenin Nederland, gelegen aan de rand van het Nationaal Park Lauwersmeer. Vroeger was Zoutkamp een verdedigingsschans aan de Lauwerszee, tegenwoordig is het vissersdorp vooral bekend om de Hollandse garnaal. Dankzij de prachtige ligging aan het ruime water, de mooie vergezichten en de natuur om de hoek is Zoutkamp in de loop der jaren ook een toeristische trekpleister geworden. Het dorp telt 1.230 inwoners. Zoutkamp ademt nog altijd de sfeer uit van toen, met zijn monumentale sluizen.

 • Uithuizen (NL) - Menkemaborg

  Uithuizen (NL) - Menkemaborg

  Last modified: 23 days ago

  De Menkemaborg is een kasteelmuseum, gelegen te Uithuizen in het noordoosten van de provincie Groningen. De Menkemaborg is een volledig ingericht huis waar een indrukwekkend beeld gegeven wordt van het leven en wonen op een Groninger borg in de 18de eeuw. Tussen de beide grachten liggen de verschillende en bijzondere tuinen van de Menkemaborg.

 • Rotterdam (NL) - Museumpark

  Rotterdam (NL) - Museumpark

  Last modified: one month ago

  Rondom Museum Boijmans Van Beuningen is een bijzonder hoekje van Rotterdam met 6 verschillende musea en architectonisch interessante gebouwen.

 • Rotterdam (NL) - Hofbogen

  Rotterdam (NL) - Hofbogen

  Last modified: one month ago

  Het viaduct van de opgeheven Hofpleinlijn krijgt een nieuwe functie.

 • Vught (NL)

  Vught (NL)

  Last modified: 2 months ago

 • Amsterdam (NL)-metro 52

  Amsterdam (NL)-metro 52

  Last modified: one month ago

  Een rondje langs de stations van de Amsterdamse N/Z-lijn is een indrukwekkend geheel van ingenieurs techniek, architectuur, stedenbouwkundige inpassing en openbare kunst.

 • Veghel(NL)

  Veghel(NL)

  Last modified: one month ago

 • Rotterdam - omgeving Oude Haven

  Rotterdam - omgeving Oude Haven

  Last modified: one month ago

  De Oude Haven is één van de oudste havens van Rotterdam, zuidoostelijk van station Blaak. Tegenwoordig is de Oude Haven een bekend en druk uitgaansgebied met cafés en restaurants met terrassen aan het water, vlak bij de bekende kubuswoningen en het Witte Huis dat ooir het hooste kantoorgebouw van Europa was..

 • Rotterdam - Noordereiland

  Rotterdam - Noordereiland

  Last modified: one month ago

  Het Noordereiland in Rotterdam ligt midden in de Nieuwe Maas. Het is met de beide oevers verbonden door respectievelijk de Willemsbrug en de Koninginnebrug. Tot de laatste tien jaren van de twintigste eeuw kenmerkte het eiland zich door een grote bedrijvigheid. Met de komst van de container en de verplaatsing van havenactiviteiten naar Botlek, Europoort en Maasvlakte is het Noordereiland meer woonwijk geworden. De spoorbrug 'De Hef' is nu een monument.

 • Rotterdam - station Blaak

  Rotterdam - station Blaak

  Last modified: one month ago

  Diep onder de grond van Rotterdam ligt station Blaak. Vlak voordat de treintunnel onder de Nieuwe Maas duikt zijn de perrons van station Blaak bereikbaar via een hallucinerende verzameling trappen, roltrappen en een enkele lift. Heel spectaculair.

 • Ommen(NL)

  Ommen(NL)

  Last modified: one month ago

 • Zierikzee(NL)

  Zierikzee(NL)

  Last modified: one month ago

  Zierikzee is één van de mooiste plaatsen in Nederland. Verrassend!

 • Venray(NL)

  Venray(NL)

  Last modified: one month ago

  Door het vernieuwingsplan çentrum op de schop'werd het centrum van Venray in 2010 aanzienlijk vernieuwd en verfraaid. Oud en nieuw gaan op veel plekken harmonieus samen.

 • Megen(NL)

  Megen(NL)

  Last modified: one month ago

  Megen is een stadje, behorend bij Oss, Noord Brabant. De economie van het stadje draaide heel vroeger op het katholicisme: kloosters en een gymnasium met veel leerlingen. Nu is het heel plezierig om rond te lopen in dit stadje en de sporen van het verleden op je te laten inwerken.

 • Eindhoven (NL) - Centrum 2018-2

  Eindhoven (NL) - Centrum 2018-2

  Last modified: one month ago