This question is answered. Helpful answers available: 2. Correct answers available: 1.


Permlink Replies: 5 - Pages: 1 - Last Post: 17-Sep-2017 15:52 Last Post By: jGromit
sikirem

Posts: 3
Registered: 21-Dec-2012
Thumbnails in Tumbnailbar only show as grey/black rectangles
Posted: 17-Sep-2017 11:01
 
  Click to reply to this thread Reply
Hello,

I see a weird issue after I have moved my websites from my local NAS into Amazon Cloud (running BITNAMI with LAMP in a small instance).

As I am not too familiar with these Apache-things maybe someone can point my into the right direction where to look to resolve my issue.

Livepage:
Thumbs as grey/black rectangles in thumbnailbar

As seen in the link the thumbnails stay grey/black instead of showing the preview.
When launching the page locally all works fine, also before when hosted at home on my Synology-NAS (also running Apache)

Assuming this might be some permissions-issue with folders in Apache 2.4. From the past I remember many issues arising from wrong permissions.

On rare occassions thumbnails show up correctly, but only when using the above direct link.
When choosing "Bilder" on the left it never works. Makes issue more weird for me..

Using latest Turtle 5.6.3 and Jalbum 12.7.2

Any hint very welcome :-)

Thanks
Konstantin

Edited by: sikirem on 17-Sep-2017 11:02

Edited by: sikirem on 17-Sep-2017 11:05
RobM

Posts: 4,383
Registered: 4-Aug-2006
Re: Thumbnails in Tumbnailbar only show as grey/black rectangles
Posted: 17-Sep-2017 12:02   in response to: sikirem in response to: sikirem
 
  Click to reply to this thread Reply
I see the newer images in colour, using the builder link.

Using an iframe to embed the album doesn't work very well as the album's navigation clashes, try clicking on the image and then suing the 'up' arrow.
sikirem

Posts: 3
Registered: 21-Dec-2012
Re: Thumbnails in Tumbnailbar only show as grey/black rectangles
Posted: 17-Sep-2017 13:20   in response to: RobM in response to: RobM
 
  Click to reply to this thread Reply
Yes, I know this frame-thing isn`t the best solution and my whole work is pretty poor - this was best I was able to do years ago.
Will be changed sometime - but not now as I am doing webstuff only occasionally and lack of knowledge and practice.

Yes, I too saw the real thumbnails when following my link right now.
Second try gives black rectangles again.
From the navigation at the left it always gives black rectangels - although it is opening the same link.

Was working when hosted at home with Apache, now at Amazon AWS with new Apache-installation I guess this is a permission thing.

Thanks though.

Edited by: sikirem on 17-Sep-2017 13:26

Edited by: sikirem on 17-Sep-2017 13:30
jGromit

Posts: 33,192
Registered: 31-Jan-2006
Re: Thumbnails in Tumbnailbar only show as grey/black rectangles
Posted: 17-Sep-2017 13:56   in response to: sikirem in response to: sikirem
 
  Click to reply to this thread Reply
Disable PageSpeed optimization. It breaks the page layout. Turtle is already doing its own page optimizing - PageSpeed just louses it up.
sikirem

Posts: 3
Registered: 21-Dec-2012
Re: Thumbnails in Tumbnailbar only show as grey/black rectangles
Posted: 17-Sep-2017 15:51   in response to: jGromit in response to: jGromit
 
  Click to reply to this thread Reply
Yes. that did it. :-))))

I changed in pagespeed.conf

ModPagespeed on
to
ModPagespeed off

and thumbnails show as expected.

Most probably would never have found this to causing my issue digging the net for a solution on my own.

Thanks a million. :-)))
jGromit

Posts: 33,192
Registered: 31-Jan-2006
Re: Thumbnails in Tumbnailbar only show as grey/black rectangles
Posted: 17-Sep-2017 15:52   in response to: sikirem in response to: sikirem
 
  Click to reply to this thread Reply
It's popped up once or twice before on here. When I looked at the developers tools in my browser, it caught my eye. "This seems familiar...." ;)
Legend
Forum admins
Helpful Answer
Correct Answer

Point your RSS reader here for a feed of the latest messages in all forums