This question is not answered. Helpful answers available: 2. Correct answers available: 1.


Permlink Replies: 17 - Pages: 2 [ 1 2 | Next ] - Last Post: 10-Mar-2016 03:22 Last Post By: ctwist Threads: [ Previous | Next ]
TxDuggan

Posts: 23
Registered: 21-Nov-2005
Another stupid question - Index page folder thumbnails not displaying
Posted: 12-Oct-2007 01:01
 
  Click to reply to this thread Reply
Again...thanks to all for my last question....

I basically have things working to the best of my ability...

But.....certain folders on the main index page are not displaying their thumbnail icons....

I may be getting delirious as I've been working on this since 9 a.m. this morning (with SUCCESS! I might add! LOL!)

As stated previously, I'm tying together E+ albums to a single index page.

The loose albums have been created with varying versions of E+ and JAlbum
(Not sure if this is the monkey wrench or not here....)

It's only 4 albums out of 38, so I guess it could be worse...

The albums in question have sub folders underneath them and have had their index.html files edited with Dreamweaver, or Notepad if I recall....

If the top-level folder didn't have an image in it, I placed an image in the top-level folder and selected it as "Use as folder thumbnail" without success.....

I can _probably_ live without the folder thumbnail, but I'm throwing the question out here anyway....

Again, much thanks!

Best,

Tom D
jimberry

Posts: 7,466
Registered: 30-Aug-2004
Re: Another stupid question - Index page folder thumbnails not displaying
Posted: 12-Oct-2007 01:45   in response to: TxDuggan in response to: TxDuggan
 
  Click to reply to this thread Reply
If the top-level folder didn't have an image in it, I
placed an image in the top-level folder and selected
it as "Use as folder thumbnail" without success.....

This may have to be a two-pass process.
The first pass will produce a thumbnail for the new image.
The second pass will pick up the thumbnail (which was not available in the first pass because iot had not yet been created). For the second pass you can also "Exclude" the new image if you only wanted the thumbnail.

But you can avoid this two pass process by using the thumbnail that is being used for one of the subfolders. You can select a folder to "Use as thumbnail" , just as you can an image.
TxDuggan

Posts: 23
Registered: 21-Nov-2005
Re: Another stupid question - Index page folder thumbnails not displaying
Posted: 12-Oct-2007 02:41   in response to: jimberry in response to: jimberry
 
  Click to reply to this thread Reply
Attachment index.jpg (224,2 KB)
Attachment page.jpg (182,6 KB)
Hi and thanks again Jim...

Well..it worked and it didn't....

The folder where I could take your second suggestion of nesting down folders to set an image as a sub-folder thumbnail, then using the higher level folder with icon as the top level thumbnail worked.......did that sentence make sense?!?!?!?

I'm attaching 2 more screen shots....it's weird....

The JAlbum image pane (attachment index.jpg) shows the folders with a thumbnail image (circled and labeled in red) while the resultant album index page (attachment page.jpg) still doesn't display the folder thumbnail.

I ran multiple passes.....but I'm not seeing the folder icon in the upper left of the image I'm selecting as the thumbnail.

Yes, I right-clicked and selected "Use as thumbnail" <G>

Any thoughts?

Best,

Tom D
jimberry

Posts: 7,466
Registered: 30-Aug-2004
Re: Another stupid question - Index page folder thumbnails not displaying
Posted: 12-Oct-2007 03:07   in response to: TxDuggan in response to: TxDuggan
 
  Click to reply to this thread Reply
The folder where I could take your second suggestion
of nesting down folders to set an image as a
sub-folder thumbnail, then using the higher level
folder with icon as the top level thumbnail
worked.......did that sentence make sense?!?!?!?

Made sense to m,e - - - but maybe only because I knew what you were talking about ;-)

I'm attaching 2 more screen shots....it's weird....

The JAlbum image pane (attachment index.jpg) shows
the folders with a thumbnail image (circled and
labeled in red) while the resultant album index page
(attachment page.jpg) still doesn't display the
folder thumbnail.

I ran multiple passes.....but I'm not seeing the
folder icon in the upper left of the image I'm
selecting as the thumbnail.

Is this using the specific (added) image rather than nested folder thumbnail(did THAT make sense?)?

I am wondering if this is due to a recent JAlbum change where subsequent remakes clear out previous output files?
Did you have "All" or "Changes" selected when you ran the second pass?
Using "All" will possibly delete the thumbnails created in the first pass, and will regenerate all the scaled down images and thumbnails.
Using "Changes" will leave the old thumbnails in place.
You can also defeat the "clearing out" behaviour by selecting "Preferences" from the "Tools" menu, and unchecking the box for 'Clean old output files on "Make all"'

TxDuggan

Posts: 23
Registered: 21-Nov-2005
Re: Another stupid question - Index page folder thumbnails not displaying
Posted: 12-Oct-2007 03:23   in response to: jimberry in response to: jimberry
 
  Click to reply to this thread Reply
Attachment scrubfolder.jpg (128,9 KB)
Is this using the specific (added) image rather than nested folder thumbnail(did THAT
make sense?)?

Scary...that made sense...LOL

Answer: Both

You can also defeat the "clearing out" behaviour by selecting "Preferences" from the
"Tools" menu, and unchecking the box for 'Clean old output files on "Make all"'

Just did that....same thing....I even closed and relaunched JAlbum....

The attached screen shot now shows the image with the folder icon in the upper left as it should....and still not using it as the folder icon....

I need a beer...

Thanks again Jim....

Tom D
jimberry

Posts: 7,466
Registered: 30-Aug-2004
Re: Another stupid question - Index page folder thumbnails not displaying
Posted: 12-Oct-2007 03:30   in response to: TxDuggan in response to: TxDuggan
 
  Click to reply to this thread Reply
...and when you go back up one level to Tom Duggan Photography, does the "0905scrub" folder show with the image as background?
TxDuggan

Posts: 23
Registered: 21-Nov-2005
Re: Another stupid question - Index page folder thumbnails not displaying
Posted: 12-Oct-2007 03:37   in response to: jimberry in response to: jimberry
 
  Click to reply to this thread Reply
Attachment toplevel.jpg (138,9 KB)
Yessir......see attached....
jimberry

Posts: 7,466
Registered: 30-Aug-2004
Re: Another stupid question - Index page folder thumbnails not displaying
Posted: 12-Oct-2007 03:59   in response to: TxDuggan in response to: TxDuggan
 
  Click to reply to this thread Reply
I should have remembered that from earlier, shouldn't I ? :-(
I am afraid I can't help much, It looks to me as if it should be working, but it obviously isn't.

Just clutching at straws, is it possible that this is a caching problem, that JAlbum is actually doing the right thing but your browser is looking at a cached earlier version of the page?
(Unlikely, but I can't think of anything else!!!!!)
JeanPierre

Posts: 1,103
Registered: 10-Oct-2006
Re: Another stupid question - Index page folder thumbnails not displaying
Posted: 12-Oct-2007 04:16   in response to: TxDuggan in response to: TxDuggan
 
  Click to reply to this thread Reply
E+1.5 is compatible with JAlbum 7.2 and above.
E+1.4 is compatible with JAlbum under 7.2.
In your case i do not think there is a problem.

In my previous albums i was using the following instructions to attach a thumbnail out of the folder (the following from http://exhibitplus.fyvie.net/userreference.php ). I do not know if it is working anymore with the news versions :

Field name: folderIcon =
Field notes: Enter the filename of one of the images in the folder to be used as a tiny thumbnail representing the folder
Field use: Optional
Field name: folderIconDirectory =
Field notes: Enter a relative path, without a trailing / or \ to a subfolder for use with the folderIcon field. This would be useful if the folder did not contain any images, and you wanted to a use an image from a subfolder instead

To be used in meta.properties as indicated in Mark user reference.


Message was edited by: JeanPierre

TxDuggan

Posts: 23
Registered: 21-Nov-2005
Re: Another stupid question - Index page folder thumbnails not displaying
Posted: 12-Oct-2007 04:45   in response to: jimberry in response to: jimberry
 
  Click to reply to this thread Reply
No worries Jim....

I cleared out FireFox cache....uninstalled prior versions of JAlbum and did a cold boot and still getting the same results after doing a Make Album <Changes>

I'm going to check out JeanPierre's response, perhaps give that a try, then if that doesn't work, just live with the results....

This is just a quick fix for an upcoming photo shoot I have and I'm looking into hiring someone (CHEAP! LOL!) for a simple design....

Again...thanks to you and the others for all your help so far!

Tom D
TxDuggan

Posts: 23
Registered: 21-Nov-2005
Re: Another stupid question - Index page folder thumbnails not displaying
Posted: 12-Oct-2007 04:47   in response to: JeanPierre in response to: JeanPierre
 
  Click to reply to this thread Reply
Thanks JeanPierre......I actually tried forcing foldericon = without success....

I will try it with a relative path and see how what works.....

Thanks!

Tom D
jimberry

Posts: 7,466
Registered: 30-Aug-2004
Re: Another stupid question - Index page folder thumbnails not displaying
Posted: 12-Oct-2007 05:23   in response to: TxDuggan in response to: TxDuggan
 
  Click to reply to this thread Reply
One last thought - try another skin (Minimal?) to check whether it is a JAlbum problem or a skin problem?
TxDuggan

Posts: 23
Registered: 21-Nov-2005
Re: Another stupid question - Index page folder thumbnails not displaying
Posted: 12-Oct-2007 05:26   in response to: jimberry in response to: jimberry
 
  Click to reply to this thread Reply
I can do that....even after 2 Bass Ales™

;-D

Tom
TxDuggan

Posts: 23
Registered: 21-Nov-2005
Re: Another stupid question - Index page folder thumbnails not displaying
Posted: 12-Oct-2007 05:34   in response to: TxDuggan in response to: TxDuggan
 
  Click to reply to this thread Reply
Attachment minimal.jpg (72,0 KB)
Bleh.....
TxDuggan

Posts: 23
Registered: 21-Nov-2005
Re: Another stupid question - Index page folder thumbnails not displaying
Posted: 12-Oct-2007 05:38   in response to: TxDuggan in response to: TxDuggan
 
  Click to reply to this thread Reply
Attachment chameleon.jpg (98,5 KB)
Works with Chameleon........Bleh
Legend
Forum admins
Helpful Answer
Correct Answer

Point your RSS reader here for a feed of the latest messages in all forums