This question is not answered. Helpful answers available: 2. Correct answers available: 1.


Permlink Replies: 8 - Pages: 1 - Last Post: 16-Dec-2019 15:36 Last Post By: jGromit
annamarias

Posts: 5
Registered: 8-May-2019
java.io.IOException
Posted: 15-Dec-2019 10:56
 
  Click to reply to this thread Reply
Attachment jalbum1.JPG (55.9 KB)
Hello,

I have problems uploading. After uploading 10-15 min, this error shows up and when I click "ok" the upload stops. I downloaded the new version already, and I desperately deleted the whole album and tried to upload it new... I am aware there are other threads posted before with this issue, but I really have no clue of computers and I hope you can help me and I will be able to solve the problem.

Thank you in advance!

Edit: I hope the attachment is showing.

Edited by: annamarias on 15-Dec-2019 10:57
jGromit

Posts: 6,751
Registered: 31-Jan-2006
Re: java.io.IOException
Posted: 15-Dec-2019 11:22   in response to: annamarias in response to: annamarias
 
  Click to reply to this thread Reply
Were you trying to upload to a jalbum.net account, or to a different web host?

If it was jalbum.net, wait a bit, then try it again - I noticed some problems accessing the server, but I was able to upload a small test album.
annamarias

Posts: 5
Registered: 8-May-2019
Re: java.io.IOException
Posted: 15-Dec-2019 11:56   in response to: jGromit in response to: jGromit
 
  Click to reply to this thread Reply
Directly to my jalbum... The issues started 2 days ago. I was logging out and in, in the software aswell on the jalbum page. Several times. 3 days ago it worked, now not anymore... :(
jGromit

Posts: 6,751
Registered: 31-Jan-2006
Re: java.io.IOException
Posted: 15-Dec-2019 12:01   in response to: annamarias in response to: annamarias
 
  Click to reply to this thread Reply
Attachment ss006429.png (7.2 KB)
There's no need to login on the website - just make sure you are logged in inside the application.

Try turning off zipstreaming - Tools/jAlbum (Windows/Mac), Preferences, Publishing, Advanced. See screenshot.
annamarias

Posts: 5
Registered: 8-May-2019
Re: java.io.IOException
Posted: 15-Dec-2019 12:05   in response to: annamarias in response to: annamarias
 
  Click to reply to this thread Reply
Thank you. I had it turned on, now turned off and trying to upload again.
Now error: Cannot upload - "Channel is not opened"
annamarias

Posts: 5
Registered: 8-May-2019
Re: java.io.IOException
Posted: 15-Dec-2019 12:11   in response to: annamarias in response to: annamarias
 
  Click to reply to this thread Reply
Now again,

cannot connect to the server. Please check the spelling, check if you are online and if jalbum isn't blocked by the firewall...
jGromit

Posts: 6,751
Registered: 31-Jan-2006
Re: java.io.IOException
Posted: 15-Dec-2019 12:50   in response to: annamarias in response to: annamarias
 
  Click to reply to this thread Reply
That sounds like a hardware problem. Try shutting off everything - PC, router, cable modem. Then turn it all on again, one piece at a time - first, cable modem, wait a couple of minutes, then router, wait a couple of minutes, then PC.
annamarias

Posts: 5
Registered: 8-May-2019
Re: java.io.IOException
Posted: 16-Dec-2019 15:29   in response to: jGromit in response to: jGromit
 
  Click to reply to this thread Reply
Attachment jalbum2.JPG (73.8 KB)
I did all that, and now it was uploading over one hour, I was already happy that it seems to work, but nope, again problems.

I sent now a mail to jalbum.

Attachment...

Edited by: annamarias on 16-Dec-2019 15:33
jGromit

Posts: 6,751
Registered: 31-Jan-2006
Re: java.io.IOException
Posted: 16-Dec-2019 15:36   in response to: annamarias in response to: annamarias
 
  Click to reply to this thread Reply
Contact the help desk - they can probably look at the server logs to see what's going wrong.

helpdesk@jalbum.net

No one else is having these kinds of problems.
Legend
Forum admins
Helpful Answer
Correct Answer

Point your RSS reader here for a feed of the latest messages in all forums