Thread Locked This thread is locked - replies are not allowed.



Permlink Replies: 75 - Pages: 6 [ Previous | 1 2 3 4 5 6 | Next ] - Last Post: 01-Dec-2018 11:28 Last Post By: davidekholm
AndreWolff

Posts: 1,635
Registered: 14-Dec-2007
Re: jAlbum 17.1 beta for testing
Posted: 29-Nov-2018 15:17   in response to: jGromit in response to: jGromit
jGromit wrote:
do you seriously think that there should be extra coding in the application to address this?

Yes, every user-friendly program uses the yellow mouse hints to help the user, except jAlbum which uses no mouse hints!
davidekholm

Posts: 3,385
Registered: 18-Oct-2002
Re: jAlbum 17.1 beta for testing
Posted: 29-Nov-2018 15:27   in response to: jGromit in response to: jGromit
jGromit wrote:

David - make the minimum font size 10. ;)

Yes, I'll do that. 10 is small anyway.
AndreWolff

Posts: 1,635
Registered: 14-Dec-2007
Re: jAlbum 17.1 beta for testing
Posted: 29-Nov-2018 16:11   in response to: davidekholm in response to: davidekholm
davidekholm wrote:
Yes, I'll do that. 10 is small anyway.

Font-size 10 does not display the contents of a combobox correctly.
jGromit

Posts: 7,653
Registered: 31-Jan-2006
Re: jAlbum 17.1 beta for testing
Posted: 29-Nov-2018 16:19   in response to: davidekholm in response to: davidekholm
Attachment font10.png (13.3 KB)
davidekholm wrote:
jGromit wrote:

David - make the minimum font size 10. ;)

Yes, I'll do that. 10 is small anyway.


Some fields still have trouble at font size 10. Make the minumum 11. I've never seen any problem at that size.

Edited by: jGromit on 29-Nov-2018 11:00, to add screenshot
davidekholm

Posts: 3,385
Registered: 18-Oct-2002
Re: jAlbum 17.1 beta for testing
Posted: 29-Nov-2018 16:56   in response to: jGromit in response to: jGromit
There are 159 tool tips within jAlbum, excluding the skins, so you can't say we don't have tool-tips. Anyway, I've ensured that both changing font size and look and feel will trigger the restart prompt. All at http://jalbum.net/download/beta/jalbum-core.jar
AndreWolff

Posts: 1,635
Registered: 14-Dec-2007
Re: jAlbum 17.1 beta for testing
Posted: 29-Nov-2018 17:03   in response to: davidekholm in response to: davidekholm
davidekholm wrote:
There are 159 tool tips within jAlbum, excluding the skins, so you can't say we don't have tool-tips.
OK but on the difficult sections, the Advanced and Preferences sections, I don't see tooltips.
In such a tooltip it is easy to indicate that a restart is required!
AndreWolff

Posts: 1,635
Registered: 14-Dec-2007
Re: jAlbum 17.1 beta for testing
Posted: 30-Nov-2018 12:23   in response to: davidekholm in response to: davidekholm
I still see a problem with web locations:

Via the Explore context menu I can select New page and next Web location,
In the target URL text-box I can enter https://andrewolff.jalbum.net/Onze_Tuin_embedded_FB/ and click the update button. I get in that case no handshake_failure error as reported here and an image is showed in the window.
But if I click next the OK button, the new page is not visible in the Explore.

To make it visible in the Explore I have to press the F5 key.

I can too make web locations in this case with links: https://andrewolff.jalbum.net/Nepal_Embedded_FB/ and https://andrewolff.jalbum.net/Almelo_berijpt_embedded_FB/ but also in these cases I have to use F5 to make the results visible in the Explore.

However if I do this with a link outside the jalbum.net domain, like https://www.andrewolff.nl/FotoSerie/AlgarveSlideShow/index.html I get the above reported handshake_failure error. It is possible to add this link via drag and drop, but no thumbnail image is shown for that web location.

If I make next the album with 4 web locations, the system console shows 4x the line:

javax.net.ssl.SSLHandshakeException: Received fatal alert: handshake_failure

If I next remove the last added web location https://www.andrewolff.nl/FotoSerie/AlgarveSlideShow/index.htm and make the album again I get no handshake_failure message in the system console.

Edit:

If I next add link https://www.andrewolff.nl/FotoSerie/AlgarveSlideShow/index.htm again via drag and drop and open that weblocation and add an image via the browse button after the the Image URL, I can make the album without handshake_failure messages in the system console.

See the reesulting album here: https://andrewolff.jalbum.net/Embedded_albums_FB/

Edited by: AndreWolff on 30-Nov-2018 12:32
davidekholm

Posts: 3,385
Registered: 18-Oct-2002
Re: jAlbum 17.1 beta for testing
Posted: 30-Nov-2018 15:09   in response to: AndreWolff in response to: AndreWolff
I can't reproduce this (v17.1). I've tested to add both the reference to your profile page on jalbum.net and to your own site. In both cases I don't get any handshake error and the thumbnail shows in the explore view. I've been testing on Mac, Windows 10 and Mint Linux.
jGromit

Posts: 7,653
Registered: 31-Jan-2006
Re: jAlbum 17.1 beta for testing
Posted: 30-Nov-2018 15:20   in response to: davidekholm in response to: davidekholm
I'm still getting the handshake error when trying to add https://jgromit.com as a web location. The only way to make it work is to use the workaround I outlined earlier - use example.com, then edit the .webloc file after the fact to insert the correct URL.

ETA: jAlbum 17.1rc1

ETAETA: Although why anyone would want to link to that awful site is a complete mystery. ;)
AndreWolff

Posts: 1,635
Registered: 14-Dec-2007
Re: jAlbum 17.1 beta for testing
Posted: 30-Nov-2018 16:01   in response to: davidekholm in response to: davidekholm
davidekholm wrote:
I can't reproduce this (v17.1). I've tested to add both the reference to your profile page on jalbum.net and to your own site. In both cases I don't get any handshake error and the thumbnail shows in the explore view. I've been testing on Mac, Windows 10 and Mint Linux.
Apparently I have a very special Windows 10 system, because this is not the first time that you can’t reproduce the bugs I found.

Edit:

If I add https://jgromit.com, which is also outside the jAlbum.net domain, via New page / Web location and update I get the handshake error.
If I next add the picture via the browser button and click OK, the new weblocation is not visible in the Explore, untill I press F5.
But in that case the selected image is not displayed.

Edited by: AndreWolff on 30-Nov-2018 16:05

Edited by: AndreWolff on 30-Nov-2018 16:11

Edited by: AndreWolff on 30-Nov-2018 16:15
jGromit

Posts: 7,653
Registered: 31-Jan-2006
Re: jAlbum 17.1 beta for testing
Posted: 30-Nov-2018 16:17   in response to: AndreWolff in response to: AndreWolff
AndreWolff wrote:
Apparently I have a very special Windows 10 system....

Based on the evidence of the last decade or so, that has become our default assumption.
davidekholm

Posts: 3,385
Registered: 18-Oct-2002
Re: jAlbum 17.1 beta for testing
Posted: 30-Nov-2018 17:08   in response to: AndreWolff in response to: AndreWolff
AndreWolff wrote:

If I add https://jgromit.com, which is also outside the jAlbum.net domain, via New page / Web location and update I get the handshake error.

I've found the cause of this. It will be fixed in the official 17.1
jGromit

Posts: 7,653
Registered: 31-Jan-2006
Re: jAlbum 17.1 beta for testing
Posted: 30-Nov-2018 17:55   in response to: davidekholm in response to: davidekholm
I gather this is a known problem in JDK 11. How are you getting around it? Just curious....
davidekholm

Posts: 3,385
Registered: 18-Oct-2002
Re: jAlbum 17.1 beta for testing
Posted: 30-Nov-2018 17:58   in response to: jGromit in response to: jGromit
jGromit wrote:
I gather this is a known problem in JDK 11. How are you getting around it? Just curious....

No, it was my fault. I had missed to include the following module:
https://docs.oracle.com/javase/9/docs/api/jdk.crypto.cryptoki-summary.html

Now, how could I possibly have missed THAT? :-D.

I suggest a different wording: "Include this one or else you'll suffer SSL handshake errors for some https connections". Much clearer!
AndreWolff

Posts: 1,635
Registered: 14-Dec-2007
Re: jAlbum 17.1 beta for testing
Posted: 30-Nov-2018 23:23   in response to: davidekholm in response to: davidekholm
davidekholm wrote:
I've found the cause of this. It will be fixed in the official 17.1
Does that solve also the F5 refresh problem?
Legend
Forum admins
Helpful Answer
Correct Answer

Point your RSS reader here for a feed of the latest messages in all forums